Over Cynthia

Cynthia de schipper van Liberty-C

Mijn naam is Cynthia van Hest, ik ben de eigenaar van de Liberty-C. ik ben van jongsaf aan op het water opgegroeid. Mijn ouders hebben altijd gezeild. Het zeilen is mij met de paplepel ingegoten.

Hoe het allemaal begon…

Elk weekend gingen we naar de boot. In het begin was dat nog op de Maas, maar later werden de Oosterschelde en de rest van Zeeland ons zeildomein. In de schoolvakanties werden de kusten van Engeland, België en Frankrijk bezeild.

Zo rond mijn 16e heb ik het zeilen gelaten voor wat het was en ben ik andere dingen gaan doen. Toch kroop het zeilbloed waar het niet kon gaan. 20 jaar later kocht ik een BM 16m2 waarmee ik met mooi weer en mijn twee kleine kinderen ging zeilen. Eerst dagtochtjes maar later ook meerdaagse tochten. De kinderen vonden dat zo leuk dat ik besloot om een groeter boot te kopen. Het werd een 27-voet Aloa, waarop we al zeilend vele vakanties hebben door gebracht. In 2010 heb ik een 34-voets Jeanneau gekocht die ik de Liberty-C heb gedoopt. Mijn toenmalige partner, een echte techneut, heeft dit schip van boven tot onder en van voor tot achter onderhanden genomen en ‘oceaan klaar’ gemaakt. Vervolgens heb ik twee jaar alle wateren rond Nederland bezeild en ben een paar keer overgestoken naar Engeland.

ZON

Aankomst bij het ochtendgloren bij de Azoren

ZEE

Niet alleen de zee maar wat er allemaal in zwemt

ZEILEN

En soms ook even niet

De liberty-C vertrekt naar de canarische eilanden.

Ik nam afscheid van de door mij opgerichte kinderopvang organisatie met 300 kinderen, waarbinnen ik 16 jaar met veel plezier heb gewerkt. Mijn huis verruilde ik voor de boot.

Na 5 jaar op de Liberty gewoond, gewerkt en gezeild te hebben was ik dit jaar toe aan een groter schip met wat meer privé ruimte. Een schip waarop ik mijn eigen hut zou hebben, dus met 3 hutten en 2 badkamers. Met de vele familie, vrienden en meezeilvakantie gasten aan boord heb ik af en toe wat behoefte aan een eigen plekje. Vandaar dat ik in september 2017 een nieuw schip gekocht heb, een Beneteau Oceanis van 12 meter.

Wil je ook kennismaken met het ‘Oceaanleven’? ik zou zeggen…

Welcome on board!

In meer dan tien jaar Atlantische oceaan heb ik veel zeilervaring opgedaan. Alle krachten van Beaufort heb ik wel gezien en beleefd. Daarnaast heb ik veel havens bezocht van diverse werelddelen, landen en eilanden. Al met al een schat aan ervaring, kennis en beleving. Als je een kijkje wilt nemen wat ik zoal heb mee gemaakt, klik dan op onderstaande button.

Sailing Yacht Liberty-C

Schipper Cynthia van hest

contact

+31 (0)6 40 71 11 15

cynthiavanhest@hotmail.com

www.liberty-c.nl

doe ook mee